Headlines
Yayın Tarihi:Perşembe, Kasım 24, 2011
admin

BDP'ye Pankart Operasyonu

Şanlıurfa'da, BDP İl Başkanlığı binasının dış cephesine asılan 2 pankart, 'Suç ve suçluyu övme', 'Adil yargılamayı etkileme' gerekçesiyle indirildi.

Şanlıurfa'da, BDP İl Başkanlığı binasının dış cephesine asılan 2 pankart, 'Suç ve suçluyu övme', 'Adil yargılamayı etkileme' gerekçesiyle indirildi. Cumhuriyet Savcılığı kararı sonrası, 2 pankart çevrede geniş önlem alan polisler tarafından indirilirken, BDP İl Başkanı Fatma İzol, operasyonlara dikkat çekmek amacıyla astıkları pankartları indirilmesine anlam veremediklerini söyledi. 

Siyah zemin ve üzerinde 'AKP'nin kadın kırımının resmidir, tutuklu kadın arkadaşlarımız' yazılı olan ve KCK operasyonları kapsamında tutuklanan BDP'li kadınların isimlerinin yer aldığı siyah ile 'Kadın kırımına hayır' yazılı mor 2 pankart, BDP Şanlıurfa İl Başkanlığı'nın dış cephesine asıldı. Operasyonlarda tutuklanan kadınlara dikkat çekmek için asılan bu pankartlara ilişkin polisin suç duyurusunu inceleyen savcılık, pankartlar ile suçluların övüldüğünü ve adil yargılanmanın etkilenmek istendiğine kanaat getirerek kaldırılmasına karar verdi. 

Bunun üzerine Terörle Mücadele Şubesi polisleri savcılık kararı ile Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'nde bulunan BDP İl başkanlığına gitti. Burada BDP İl Başkanı Fatma İzol ve partililere savcılık kararını gösteren polis, pankartların kaldırılacağını söyledi. Karara tepki gösteren BDP İl Başkanı Fatma İzol, operasyonlara dikkat çekmek ve arkadaşlarına destek olmak için pankartları astıklarını belirterek, "Türkiye nereye gidiyor anlamak mümkün değil. Avukatlarımız ile temasa geçeceğiz ve pankartları yeniden asmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. 

Bu sırada çok sayıda çevik kuvvet polisi de olası gerginlik ihtimaline karşı parti binası çevresinde güvenlik önlemi aldı. BDP'lilerin sözlü tepkisinin ardından binanın çatısına çıkan polisler, pankartların ipini kesti. Yere düşen pankartlara, polis el koyarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. 

DHA

admin Perşembe, Kasım 24, 2011. Etiketler , , , , , . Bu habere yapılacak yorumlardan haberdar olmak için RSS 2.0.beslemesini kullanabilirsiniz. Yorum yapabilirsiniz..

0 yorum for "BDP'ye Pankart Operasyonu"

Yorum Yap