Headlines
Yayın Tarihi:Pazartesi, Kasım 21, 2011
admin

Chp Milletvekili Topal'dan Bakan Eker'e Soru Önergesi‎

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, hayvan üreticilerinin Kurban Bayramı'nın ardından yaşadıkları sorunlara ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından cevaplanması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Türkiye'de TÜİK verilerine göre geçen yılın Eylül ayından bu yana yaklaşık 460 bin düve ve sığır, yaklaşık 1 milyon 400 bin de koyun ve kuzu ithal edildiğini belirten Topal, "Kurban Bayramı döneminde üreticilerimiz borç ve kredi ile aldıkları, bütün yıl emek verip yetiştirdikleri hayvanlarını satamadan evlerine geri döndüler. Yıl boyu verdikleri yem, hayvanlarını pazarlara getirebilmek için ödedikleri taşıma ücreti, pazarda satabilmek için kiraladıkları yer ücreti ve en son satamadıkları kurbanlarını evegeri götürebilmek için ödedikleri taşıma ücretlerini de hesaplarsak, üreticilerimiz için Kurban Bayramı'nın pekte bayram gibi geçmediği açıktır" dedi. Topal, verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Üreticiyi koruma amacı güden Et ve Balık Kurumu'nun üreticilere önerdiği 14 TL'lik rakamı düşük buluyor musunuz? Kurban Bayramı dolayısıyla mağdur olan yerli üreticilere herhangi bir ek teşvik vermeyi düşünüyor musunuz? Cumhuriyet tarihimizin son 2 yılında kurbanlık ithal eden bakanlığınız, önümüzdeki dönemde bu uygulamasını sürdürecek midir? Bunu engellemekle ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır? Kurulması düşünülen Hayvansal Ürün Piyasası Düzenleme Kurumu'nda ve yönetiminde üreticilere,birliklere, odalar ve borsalara yer vermeyi düşünüyor musunuz? Et ve süt üretimi ile ilgili olarak önümüzdeki 10 yıl için oluşturduğunuz bir vizyon var mıdır?"


Kaynak : İHA

admin Pazartesi, Kasım 21, 2011. Etiketler , , , . Bu habere yapılacak yorumlardan haberdar olmak için RSS 2.0.beslemesini kullanabilirsiniz. Yorum yapabilirsiniz..

0 yorum for "Chp Milletvekili Topal'dan Bakan Eker'e Soru Önergesi‎"

Yorum Yap