Headlines
Yayın Tarihi:Perşembe, Aralık 01, 2011
admin

"Öcalan da yararlanır, milletvekili olur"

Bedelli askerlik yasası 30 yaşından büyük herkesi kapsıyor. Yasadan Öcalan da yararlanabilecek. Anayasa, milletvekilliği için askerlik yapmış olma şartı taşıyor. Bedelli askerlikle bu şartı aşabilen Öcalan, ileride cezaevinden çıkarsa ‘’Memnu haklarını alıp’’ milletvekili adayı bile olabilecek. Leyla Zana da böyle vekil olmuştu.

Bedelli askerlik yasasından kaçak durumda olanların yanı sıra, herhangi bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan ya da mahkum olanlar da yararlanabilecek.  Yasa, ‘’Her ne sebeple olursa olsun bugüne kadar askerliklerini yapmayan 30 ve daha yukarı yaştakileri’’ kapsıyor.

Bu durumda yasadan halen İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan da yararlanabilecek. Anayasa ve seçim kanununda ‘’Milletvekili olabilmek için askerlik hizmetini yapmış olma’’ şartı bulunuyor. Askerlik şartını bu şekilde aşabilecek olan Öcalan, ileride bir afla cezaevinden çıkarsa ve yasalardaki ‘’Memnu hakların iadesinden’’ yararlanırsa, milletvekili adayı bile olabilecek. 

Anayasa’nın 57. maddesi ‘Askerliğini yapmamış olanlar ile, bir yıl veya daha fazla hapis cezasına hüküm giyenlerin, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemeyeceğini’’ öngörüyor. Ancak yeni TCK’da ‘’Süresiz hak mahrumiyeti’’ kaldırıldı ve memnu hakların iadesi öngörüldü. Yasa dışı örgüt üyeliğinden 15 yıla mahkum olan Leyla Zana da, memnu haklarını alarak vekil seçilmişti.

‘’MİLLETVEKİLİ DE OLURLAR’’
MHP Osmaniye milletvekili Hüseyin Türkoğlu da bu konuya dikkat çekerek, ‘’Bu yasa terör örgütü mensuplarına da askerliğini yapmış sayılmanın yolunu açıyor.PKK’lı, Hizbullah'çı veya diğer terör örgütlerinden askerlik yapmadığı için vatandaşlıktan çıkarılanların ya da cezaevlerinde yatan teröristlerin bu sebeple siyaset dâhil birçok kamu görevine seçilebilmelerinin, hatta atanabilmelerinin önü açılıyor’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’Bebek katilinin asker kaçağı olarak aldığı mahkûmiyet de bütün sonuçlarıyla ortadan kalkacak. Parayı verip tezkere alan ve hâlen dağda ve cezaevinde olup yargılaması devam eden teröristler milletvekili seçilip bu çatı altında görev yapacak. Şemdin Sakık, Osman Öcalan, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Cemil Bayık ve diğer katil terör elebaşları bu yasadan yararlanacak. Yasa herkesi kapsama alıyor. Terör örgütünün yolu temizleniyor’’

BAKAN: ‘’VATANDAŞ İSE YARARLANIR’’
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da  MHP’li Oktay Vural’ın ‘’Bu yasadan PKK’lılar da yararlanacak mı?’’ sorusu üzerine ‘’Alnında yazıyor mu PKK’lı olduğu ?  Bu ülkenin vatandaşı olan, bu yasada belirtilen şartları taşıyanlar, herkes faydalanır’’ dedi. MHP’li Vural ise, ‘’Askere kurşun sıkanları da faydalandırıyorsun. Yazıklar olsun‘’ cevabını verdi.

gazeteport

admin Perşembe, Aralık 01, 2011. Etiketler , , , . Bu habere yapılacak yorumlardan haberdar olmak için RSS 2.0.beslemesini kullanabilirsiniz. Yorum yapabilirsiniz..

0 yorum for ""Öcalan da yararlanır, milletvekili olur""

Yorum Yap