Headlines
Yayın Tarihi:Cuma, Aralık 23, 2011
admin

Maraş Olayları Protesto Edildi

Kahramanmaraş'ta 33 yıl önce meydana gelen olaylarda ölenler Adana'da düzenlenen yürüyüş ve toplantıyla anılırken, olaylara neden olanlar protesto edildi.


Kahramanmaraş'ta 33 yıl önce meydana gelen olaylarda ölenler Adana'da düzenlenen yürüyüş ve toplantıyla anılırken, olaylara neden olanlar protesto edildi. Adana'da Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çelik, 33 yıl önce Kahramanmaraş'ta onlarca insanın devletin desteği ile öldürüldüğünü iddia etti.

5 Ocak Meydanı'nda toplanan dernek, platform ve siyasi parti üyesi yaklaşık 200 kişi, 1978'de Kahramanmaraş'ta çıkan olayları protesto için, 500 metre uzaktaki İnönü Parkı'na yürüyüş düzenledi. Sağanak yağışa rağmen yapılan yürüyüşün ardından açıklama yapan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çelik, Kahramanmaraş'ta 33 yıl önce Alevi, solcu ve demokratların, devletin desteği ile öldürüldüğünü, sağ kalanların ise sindirildiğini öne sürdü. Olayların, 12 Eylül askeri müdahalesine zemin hazırlamak için planlandığını savunan Çelik şöyle konuştu:

"Maraş katliamına katılan karanlık güçler ortaya çıkarılmadığı gibi, katliama karışan bir çok kişi milletvekili ve iş adamı yapılarak ödüllendirildi. Zaten katliamda baş aktörün derin devlet olduğu da, yıllar sonra Başbakan'ın çekmecesinden çıkan bilgi notu ile anlaşıldı."

'VALİLİK, ANMAYA İZİN VERMEDİ'

Alevi Bektaşi Federasyonu olarak, ölenleri Kahramanmaraş'ta anmak için başvurduklarını ancak Kahramanmaraş Valiliği'nin izin vermediğini belirten Çelik şöyle devam etti:

"Alevi kuruluşlarının birincisi 2008'de Adana'da, ikincisi 2010'da Kahramanmaraş'ta, Maraş katliamına karşı yapılan protesto mitingi ses getirmişti. Bu yıl da aynı şekilde yitirdiğimiz canları anmak için Kahramanmaraş Valiliği'ne miting için başvuruda bulunuldu. Ancak Valilik, güvenlik gerekçesiyle başvuruyu kabul etmedi. Katliamı protestoyu bile kabul etmemek, unutturma çabasıdır. Hiçbir gerekçe, 2011 Türkiye'sinde katliamları anmayı engelleyen bir kararı açıklayamaz."

Yapılan açıklamanın ardından bir süre hükümet aleyhine slogan atan eylemciler daha sonra dağıldı. - Adana

 

admin Cuma, Aralık 23, 2011. Etiketler , , , . Bu habere yapılacak yorumlardan haberdar olmak için RSS 2.0.beslemesini kullanabilirsiniz. Yorum yapabilirsiniz..

0 yorum for "Maraş Olayları Protesto Edildi"

Yorum Yap